Oink
Хотели на първа линия в Поморие

Хотели на първа линия в Поморие

Поморие е третият по големина град на Черноморието след Варна и Бургас, а един от основните му отрасли е туризмът. Той разполага с отлични условия за почивка на море в съчетание с исторически и природни забележителности. Разположението му в близост до Поморийското езеро предоставя възможности за разходка по екопътека, както и за наблюдение на редки птици. 

 

Освен това два специализирани санаториума и някои СПА хотели предлагат кални бани с уникалната лечебна кал и луга от Поморийското езеро, което привлича хиляди посетители целогодишно. Градът е привлекателен и за ценителите на виното - тук има винарски изби, които организират дегустационни вечери, а през лятото тук се провежда фестивал на виното. Като цяло Поморие е подходяща дестинация за семейства с деца, тъй като е спокоен курорт.

 

Най-интересните неща за правене в Поморие

Градът се намира на 20 км северно от Бургас и на 18 км южно от Несебър. Има редовни автобуси до съседните градове, както и автобус до столицата. Близостта на летище Сарафово, което е само на 8 км, прави Поморие още по-достъпно, особено за чуждестранните туристи. Освен това Поморие предлага богат избор от места за настаняване - хотели, къщи за гости, малки семейни хотели, квартири, вили, бунгала.

 

Има много ресторанти, павилиони за бързо хранене, бистра, пицарии, барове и кръчми, които могат да задоволят всеки вкус. Гръцките таверни също се радват на особено уважение, тъй като в миналото градът е бил населяван предимно от гърци. Разбира се, в тях, под звуците на гръцка музика и сиртаки, можете да хапнете прясна черноморска риба и морски дарове, приготвени по традиционни поморийски рецепти.

 

Освен това за забавление на туристите тук се предлагат много атракции, сред които разходка с лодка или влакче, увеселителен парк, водни ски, водни колела и др. Заедно с тях допълнително развлечение може да бъде и новопостроеният аквапарк в началото на града.

 

Плажовете на Поморие

 

Източният плаж

Източният плаж започва от стария град и е един от най-дългите по Черноморието - общата му дължина е 9 км и стига до село Ахелой. От тях 3 км се охраняват от спасители, които се грижат за безопасността на посетителите. Освен това плажът е носител на сертификат за чисти води - "Син флаг".

 

Централен плаж

Разположен е по протежение на пясъчната ивица на около 1,5 км след "Източния плаж" в северозападна посока. Впоследствие до него може да се стигне пеша, като се върви по пясъчната ивица. Ако морето е спокойно, "Централният плаж" е подходящ за плуване с деца, тъй като водата е плитка.

 

Най-добрите хотели на първа линия в Поморие

 

Sunset Resort Family

Разположен на брега на морето, този хотел разполага с частен плаж, сезонен открит плувен басейн и градина. Хотелът предлага безплатен трансфер и ресторант с открита зона за хранене. За гостите с деца, Сънсет Ризорт Фемили осигурява съоръжения за игра на открито и детски клуб. Научете повече за Sunset Resort Family.

 

Гардения Бийч Палас

Gardenia Beach Palace е хотелски комплекс с апартаменти, разположен на тясната ивица земя между бреговете на Черно море и Поморийското езеро. Гостите на хотела може да се насладят на сезонен открит и закрит басейн, градина, безплатно ползване на шезлонги и чадъри на плажа и страхотна кухня в ресторанта.

 

Феста Поморие Ризорт

Разположен на няколко метра от плажа в един от най-старите курорти в страната, Феста Поморие Ризорт е луксозен комплекс, който разполага с хотелска и жилищна част. Любимият курорт кани семейства, двойки и търсачи на приключения да се срещнат с красотата на черноморското крайбрежие. Отличното местоположение на хотела предоставя много възможности както за отдих, така и за забавни дейности, което го прави едно от най-предпочитаните места за семейни почивки. 

 

Феста Поморие съчетава впечатляваща архитектура с комфорта на вътрешните и външните пространства. Гостите могат да избират измежду различни типове стаи и апартаменти с изглед към морето или града. Насладете се на перфектното лятно бягство сред меките пясъчни прегръдки на южния плаж на Поморие в хотел Феста Поморие Ризорт!

 

Феста Виа Понтика

Мигове на спокойствие, уют и отлични условия за незабравима морска ваканция са само малка част от това, което прави хотел Феста Виа Понтика в Поморие идеалното място за лятна почивка. С обновена сграда, нова концепция за Ultra All inclusive и обещание за незабравима почивка - така хотелът посрещна първите си гости през лятото на 2018 г. Съчетавайки духа на уютната българска атмосфера с модерния вкус, четиризвездният хотел предлага разнообразни възможности за отдих и забавления.

 

Само на няколко метра от плажа, хотелът разполага с 215 стандартни двойни стаи, 19 двойни стаи супериор и 35 семейни апартамента. С 2 ресторанта (бюфет-ресторант и барбекю-ресторант) и 5 бара хотелът гарантира, че гостите няма да скучаят по време на престоя си. Двата открити басейна с шезлонги и отопляемият закрит басейн обещават пълна релаксация. За да бъде изживяването пълно, хотелът предлага още фитнес, Wi-Fi, сейф, анимация за деца и възрастни.

А за тези, които обичат виното, задължително трябва да посетят винения бар и музея на виното в хотела. Там може да се научи повече за винените традиции на региона.

 

Paradise Hotel & Relax Center

От стаите с южно изложение гостите ще се насладят на живописна гледка към Бургаския залив, а от стаите със западно изложение се открива гледка към централния площад на Поморие. Ресторант Парадайс предлага богат избор от ястия от българската кухня, салати и десерти. На разположение на гостите са също бар с тераса и градина.

 

Поморийското езеро е само на 2 км от Paradise Hotel & Relax Center, а плажовете с фин пясък в Равда и Несебър са на 30 минути с кола. В зоната за релакс на четвъртия етаж с изглед към морето гостите имат безплатен достъп до хидромасажна вана, парна баня и сауна. Срещу допълнително заплащане гостите могат да се възползват от масажи, солна стая и физиотерапия.

 

Petar and Pavel Hotel & Relax Center

Разположен на 10 метра от плажа в Поморие, хотел St.St.Petar and Pavel Hotel & Relax Center предлага а-ла-карт ресторант на място, безплатен Wi-Fi, релакс зона на последния етаж със сауна, хидромасажна вана и парна баня. На 300 метра от хотел и релакс център Свети Свети Петър и Павел има магазин за хранителни стоки, а на място има детски кът. Центърът на Поморие се намира на 500 метра. Разгледайте повече за този страхотен хотел.

 

Rose Gardens Apart Hotel

Апартхотел Rose Gardens разполага със сезонен спа център със сауна, хамам, солариум и масажи, както и с фитнес център. Музеят на солта и калта се намира на 250 метра от хотела, а центърът на града е на 500 метра.

 

Насладете се на първокласно обслужване, индивидуално внимание, слънчев открит басейн, изискан ресторант и много други удобства, които ще ви дадат възможност да съхраните трайно своите спомени от преживяното там.

 

При Американеца Хотел

Разположен на самия бряг на морето със собствен плаж в близост до центъра на Поморие, хотел At The American's предлага просторен ресторант с барбекю и очарователна гледка към морето.

 

Можете да избирате от богато и разнообразно меню с морски деликатеси, рибни специалитети и класически ястия на барбекю, придружени от повече от 160 вина. Ресторантът разполага с до 90 места, а лятната тераса на The American's е със 100 места. Хотелът разполага и с открит коктейл-бар на собствения си плаж, където се сервира богат избор от коктейли, както и други алкохолни и безалкохолни напитки.

 

Aparthotel Marina Holiday Club & SPA

Marina Holiday Club SPA Hotel е 4-звезден луксозен комплекс, разположен в началото на град Поморие, на 200 метра от плажа. Комплексът се състои от 50 тристайни и 100 двустайни луксозно обзаведени апартамента, оборудвани с климатик, кабелна телевизия, телефон и кухненско обзавеждане. На територията на комплекса има балнеолечебен и СПА център, медицински център с лекарски кабинет и физиотерапия, фитнес зала, мини голф игрище, открит басейн, басейн и лоби бар, основен ресторант, барбекю ресторант, детска площадка, конферентна зала, подземен гараж.

 

Family Hotel Paros

Гостите на хотел Paros ще бъдат привлечени от топлата атмосфера и професионалното обслужване на разумни цени. Близостта на плажовете и забележителностите на Поморие, както и прекрасната гледка към морето го правят предпочитано място за много туристи.

 

Хотел Парос предлага 19 двойни стаи (във всяка от тях може да има допълнително легло), 1 студио, 2 панорамни апартамента на 5-ия етаж, обслужвани от асансьор. Всички стаи са добре обзаведени и имат изглед към морето. Във фоайето на хотела има стилен ресторант, който е с изглед към яхтеното пристанище. Една от известните забележителности в Поморие, паметникът на поета Яворов и Яворовите скали, са разположени в малък парк пред хотела.

 

Разгледайте всички хотели на първа линия и в другите курорти и вземете най-информираното решение за вашата почивка!

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени