Oink
Хотели на първа линия в Созопол

Хотели на първа линия в Созопол

Топ неща, които да видите и правите в Созопол

България е известна с красивите си пясъчни плажове и ваканционни курорти, които се простират по протежение на черноморското крайбрежие.

 

Встрани от пренаселените курорти обаче се намират очарователни крайбрежни местенца, изпълнени с древност и богато културно наследство, разположени над по-малки пясъчни заливи.

 

Созопол е едно от тези уникални места, които ви връщат назад през историческите си основи с впечатляващата си архитектура и археология. Той ви омагьосва с гледката към скалистия си бряг, златистите плажове и кристално чистите води.

 

Това наистина е едно от най-добрите места за посещение в България и тази статия ще ви даде всичко, което трябва да знаете, когато планирате пътуването си. Така че нека се потопим!

 

Най-добро време за посещение на Созопол

България е благословена да има и четирите сезона и затова най-доброто време за посещение на Созопол е през топлите летни месеци от юни до септември.

 

През този период температурите варират между 25° и 30°+, което е идеално както за слънчеви бани, така и за разглеждане на древния град. Въпреки това хотелите в Созопол отварят врати за туристи още през май, така че това също е вариант, ако предпочитате по-ниски температури (около 17°-23°).

 

Само имайте предвид, че не всички ресторанти и барове отварят преди "официалното" начало на летния сезон в края на май/началото на юни.

 

Какво да правите в Созопол

  • Плажуване в и около Созопол

  • Разглеждане на Стария град на Созопол

  • Посещение на замъка и аквапарка в Равадиново

  • Нощен живот и барове

Къде да отседнем в Созопол

Ние ви препоръчваме да бъдете максимално близо до пясъка, водата и красивите залези. Ето и топ 10 на най-добрите хотели на първа линия:

 

Ваканционно селище „Санта Марина“

Ваканционно селище "Санта Марина" се намира на 424 км източно от София и само на 34 км южно от Бургас - града с едно от най-големите летища в България. Само на 2 км северно от стария град на Созопол, Санта Марина има отлично местоположение на плажа, предлагайки спираща дъха гледка към морето, съчетана с разнообразие от зеленина.  Град Созопол предлага спокоен начин на живот, изпълнен с шикозни ресторанти, барове и вълнуващи развлечения.

 

Ваканционното селище Санта Марина се състои от 80 триетажни и четириетажни вили с над 1300 апартамента с различна големина и предлага широка гама от услуги и развлечения. 70% от площта на Санта Марина (която е приблизително 110 000 кв. м) е посветена на градини, паркови алеи, паркинги и обслужващи съоръжения.

 

На разположение на гостите са плаж, 5 плувни басейна, 4 детски басейна, соларни тераси, 4 тематични ресторанта, детска площадка и анимационна програма на три езика, 2 супермаркета, 3 пул бара, кафенета, различни магазини, 2 уелнес центъра и фризьорски салон, медицински център, тенис клуб с 8 корта, футболно игрище, ателие за пране и химическо чистене, вътрешен транспорт с електрически автобуси, автобусна линия от/до Созопол, Смокиня, Каваци и др.

 

Art Complex Anel

Арт комплекс Анел е разположен на скалистия живописен бряг на полуостров Буджака. Той се простира на юг от Созопол, достигайки до къмпинг Каваците, и се характеризира с трите си носа, които правят впечатляващи прорези дълбоко в Черно море.

 

Комплексът разполага с уникален парк с екзотична тропическа и субтропическа растителност, в който са изложени впечатляващи скулптури на едни от най-известните български майстори като Павел Койчев, Емил Попов, Крум Дамянов, Иван Славов, Валентин Старчев, Вежди Рашидов и Величко Минеков. Цялата местност е обсипана със зелена трева като дебел килим, простиращ се до хоризонта. Върху този килим са разпръснати многобройни скулптури на известни български художници, внимателно подбрани и естетически експонирани в целия комплекс, представящи незабравима атмосфера.

 

Хотел Вила Лист

В хотел Villa List ще откриете истинското значение на думата "ваканция". Ненадминатият комфорт ви посреща под формата на модерно обзаведени стаи, три ресторанта и три плувни басейна, единият от които е специално предназначен за деца. Спиращата дъха гледка към живописния залив и Стария Созопол ще подсили удоволствието от престоя ви тук. Хотелът включва десет различни вида помещения за настаняване и е разположен на централния плаж на Созопол в новата част на града.

 

hotel DIAMANTI

Хотел Диаманти е построен в типичния стар стил на сградите, в историческия център на Созопол. Хотел Диаманти е разположен на бреговата линия на стария град.

 

Точно пред островите Свети Йоан и Свети Петър. Той е само на няколко крачки от централния плаж и от търговския квартал в град Созопол. Той е идеалното място за всеки, който е отседнал в стария град на Созопол, за да се наслади на слънцето, плажовете и морето или да направи културно посещение по време на фестивала на изкуствата Аполония и да посети многобройните църкви и параклиси в града.

 

Хотелски комплекс Блу Ориндж

Разположен на 3 минути пеша от плажа в Созопол, Blue Orange Beach Resort предлага безплатен открит плувен басейн, безплатен частен паркинг на място и климатизирани помещения за настаняване. На разположение на гостите са ресторант на шведска маса с градина и бар. Спа съоръженията, включващи закрит басейн, хамам, масажи и фитнес център, се предоставят срещу допълнително заплащане. На разположение е и тенис корт.

 

Каса дел Маре

От едната страна на хотела се простира безбрежното море, а от другата - старинните къщи и китните калдъръмени улички. Руините на южната крепостна стена се издигат величествено, обгръщайки крайбрежието с мистиката на една отдавна отминала епоха.

 

Хотел "Каса дел Маре" - Созопол е остров на изтънченост и изискан стил в сърцето на Древна Аполония. При тях ще откриете комфорта, спокойствието и романтиката, за които винаги сте мечтали! За хотела клиентите са не просто гости, а скъпи приятели, които винаги се връщат отново и отново.

 

Хотел Селена

Хотелът е в близост до древни археологически разкопки и красиви национални паркове. Магическата Странджа планина предоставя безкрайни възможности за пряк контакт с чистата природа. Тя е подходяща за физическа рехабилитация и емоционално развлечение.

 

Разположен в близост до плажа, срещу южната стена на Древна Аполония, хотел Селена е едно от най-романтичните места в региона. Имате директен достъп до златистия пясъчен плаж. Можете да се насладите на великолепната гледка към морето, която го превръща в идеално място за отдих.

 

Това е спокойно място за лятна почивка. Хотел "Селена" е отлична възможност за всички пътуващи по работа през цялата година. Хотелът има перфектен опит в провеждането на бизнес събития. Той е гостоприемен домакин на много международни конференции, семинари, презентации на компании и събития на местната преса.

 

Созополи Стайл Клуб

Разполагащ с голям открит басейн с безплатни шезлонги и чадъри, Sozopoli Style Club се намира до плажа в Созопол. Той предлага свободно достъпен фитнес център и ресторант с тераса.

 

Всички студиа и апартаменти с възможност за самостоятелно готвене разполагат с напълно оборудван кухненски бокс и балкон със страничен или директен изглед към морето. Те са климатизирани, а банята е оборудвана със сешоар и тоалетни принадлежности.

 

Бутик Хотел Солинариа

Бутиков хотел Солинария се намира в Созопол, на 300 метра от плажа Каваци. Предлага сезонен открит плувен басейн, безплатен частен паркинг, градина и бар. Този 3-звезден хотел предлага частен плаж, 24-часова рецепция, летищни трансфери, рум-сървиз и безплатен Wi-Fi на цялата територия на хотела.

 

Хотел Кристиани

Хотел Кристиани се намира в Созопол, на 800 метра от центъра на града, сред забележително красивата местност Буджака и предлага уникална комбинация от гледка към морето и златни плажове. Разположен само на 100 метра от плаж Бамбук, хитът на плажовете в Созопол за изминалото лято, комплексът разполага с 25 двойни стаи, 5 луксозни стаи, 1 студио и 1 апартамент, повечето от които с панорамна гледка към Созополския залив. Всички стаи са климатизирани и оборудвани с телефон, LED телевизор с кабелна телевизия, минибар, сешоар в банята и WI-FI интернет, който е безплатен за гостите. 

 

Откритият басейн на комплекса и красиво озеленената градина ще допринесат за вашата истинска почивка. За удобство на гостите хотел Cristiani разполага с класически ресторант и лятна тераса покрай басейна, СПА център със сауна, джакузи, парна баня, зона за релакс и частен паркинг. Специално за децата има детска стая за игра и детска площадка в градината. Тук можете да се насладите на комфорт, спокойствие и отлични условия за една незабравима почивка.

 

Разгледайте всички хотели на първа линия и в другите курорти и вземете най-информираното решение за вашата почивка!

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени