Oink
10 рибни ресторанта във Варна, които ще искате да посетите повторно

Ресторанти и заведения

16 Септември 2024

Сподели

10 рибни ресторанта във Варна, които ще искате да посетите повторно

Варна е не само перлата на Черно море, но и истински рай за любителите на рибните ястия. Със своето стратегическо разположение и достъп до пресни морски дарове, градът предлага множество ресторанти, които се гордеят със своите рибни специалитети. 
В тази статия Ви представяме най - добрите 10 рибни ресторанта в морската столица, които не само предлагат невероятни морски ястия, приготвени с майсторство и любов, но допълват кулинарното приключение със спиращи дъха гледки, запомнящи се залези и уютна атмосфера.
Готови ли сте вече за това кулинарно приключение?

 

Ресторант „Рибката“

 

Оценка: 4,6 от 1,035 отзива в Google

 

С уютна атмосфера и разнообразие от морски деликатеси, той е сгушен в уличките на квартал Аспарухово. Малкото ресторантче ще Ви посрещне с усмивка, прясна риба и любезен персонал. Просторната лятна тераса позволява както семейни събирания, така и големи тържества. Работното му време е от 12:00 ч. до 22:00 ч., като Ви съветваме, ако ще го посещавате след 18:00 ч. да си направите резервация. 

 

 

Ресторант „Marché“

 

Ресторант „Marché“Оценка: 4,5 от 1,459 отзива в Google

 

„Marché“ е стилен ресторант, разположен в северната част на морската градина, в обособен затворен комплекс. Цените тук са по-високи, но са компенсирани от високото качество на храната и внимателно изпипаните детайли. Менюто, макар и не обемно, предлага изискани рибни ястия, като лаврак на скара, печен калкан и филе от сьомга. Тук може да се насладите на страхотно приготвена паеля с морски дарове, която е достатъчно количество, за да я споделите с приятели. Атмосферата е уютна и елегантна, създавайки перфектната обстановка за специални поводи или спокойна вечеря.

 

Ресторант „БМ Залива“

 

Ресторант „БМ Залива“Оценка: 4,4 от 2,276 отзива в Google

 

Ресторант „БМ Залива“ е известен със средиземноморската си кухня. Намира се точно под басейн „Приморски“. В менюто ще откриете разнообразие от рибни ястия, като морски дарове, миди, лаврак и ципура, както и специалитети с черноморска риба. Клиентите обичат приятната атмосфера и професионалното обслужване, като един от тях споделя: "Перфектно място за любителите на морски дарове с великолепна гледка към морето.“

 

Ресторант „Каптаж“

 

Ресторант „Каптаж“Оценка: 4,2 от 894 отзива в Google

 

С отношение към детайла и с прекрасна гледка към морето, рибен ресторант „Каптаж“ е едно от най-предпочитаните заведения във Варна. Разположен е на бул.„ Приморски“ , или иначе казано по варненски – долу на алеята. Съчетанието от прясната черноморска риба и романтичния полъх на морето, правят „Каптаж“ подходящо място за ранно сутрешно кафе, топъл обяд и весела семейна вечеря. И тъй като там е помислено за всичко, в менюто има и ястия за тези, които предпочитат да хапнат пържолка. При тях всички са „добре дошли“. 

 

 

Ресторант „Немо“

 

Ресторант „Немо“Оценка: 4,4 от 1,478 отзива в Google

 

Верига ресторанти „Немо“ има няколко обекта, ситуирани в града. Ние днес насочваме вниманието Ви към един от тях, а именно: рибен ресторант „Немо“, който се намира на ул. „Брегалница“ 3. Той заслужи мястото си в статията, заради богатия набор от черноморски продукти, доставени от местните рибари и мидените ферми в района. Може да се насладите на морските деликатеси и приятната обстановка всеки ден от 09:00 ч. до 23:00 ч. А ако случайно нямате време да отидете до там или просто искате да хапнете в уюта на Вашия дом, не се притеснявайте, доставките от обекта са възможни по всяко време на деня. 

 

Ресторант „Норд“

 

Ресторант „Норд“Оценка: 4,0 от 4,522 отзива в Google

 

Ресторантът се намира на първа линия на плажната алея  във Варна. Тук цените са една идея по-достъпни от останалите заведения по плажната ивица. С богатото си меню от пресни рибни специалитети, уловени директно от Черно море, ресторантът гарантира незабравимо кулинарно изживяване. Бонус за локацията на заведението е панорамната гледка към морето. Посетителите често хвалят "Норд" за топлото гостоприемство.

 

Ресторант „Мидената къща“

 

Ресторант „Мидената къща“Оценка: 4,0 от 868 отзива в Google

 

За търсещите качествена средиземноморска кухня и впечатляваща гледка към морето, може да предложим рибен ресторант „Мидената къща“. Той се намира на крайбрежната алея, до първа буна. Краткото и добре структурирано меню позволява всяко ястие да бъде поднесено със стил. Рибният ресторант перфектно съчетава вкуса на традициите с апетитните морски деликатеси, защото предлага няколко ястия и за не много големите любители на риба. Лиричната обстановка, създадена от морето, върви ръка за ръка с приветливото обслужване на персонала. 

 

Ресторант „Лас Палмас“

 

Оценка: 4,6 от 120 отзива в Google

 

Рибен ресторант „Лас Палмас“ заслужено заема място в тази статия, заради ежедневните предложения от прясна черноморска риба и разнообразното си обедно меню. Разположен е в близост до Окръжна болница. Семейното ресторантче предлага богат набор от морски деликатеси, приготвени по рецепти на собственика. Но не напразно използваме думата разнообразие толкова много пъти. Там се предлагат характерни рибни деликатеси като панирани калмари и миди натюр, както и по – нестандартни ястия, като калкан на плоча и акула пане. Вратите му са отворени от понеделник до събота.  

 

 

Ресторант „Буната“

 

Ресторант „Буната“ Оценка: 4,5 от 601 отзива в Google

 

Разположен  e на ул. „Брегалница“ 1, която се намира в квартал „ХЕИ“. Разнообразието в менюто му от различни морски дарове и ежедневни пресни риби, съчетано с перфектна локация, го прави идеален за бизнес срещи и тържества, предлагайки уютна атмосфера и отлично обслужване. Специалитетите на ресторанта включват както рибена супа, приготвена с няколко вида риба и сервирана с препечен хляб, така и тарама хайвер – едно от най-поръчваните предястия. Клиентите често хвалят качеството на храната и обслужването, като много отзиви подчертават превъзходния вкус на ястията и свежестта на продуктите.

 

Ресторант „Фантастико“

 

Ресторант „Фантастико“Оценка: 4,2 от 444 отзива в Google

 

Със спираща дъха гледка, ресторант „Фантастико“ не напразно е сред избраните ресторанти. Разположен на високо равнище, точно под гледката на Галата, този уютен ресторант предлага изключително вкусни рибни ястия, макар и менюто да не е особено богато на вариации. Атмосферата придава усещане за домашен уют и е особено подходяща за вечеря. Гледката е уникална, като можете да наблюдавате красивите залези и част от Варна от високо. Ако сте любители на снимките и обичате да пускате сторита в Инстаграм, тук може да си направите красиви и спиращи дъха снимки, докато похапвате различни рибни деликатеси в компанията на хубаво вино.

 

Богатата история и разнообразието от различни рибни ресторанти прави Варна дестинация, която не може да пропуснете. Няма значение дали предпочитате традиционни рибни ястия или по – екзотични морски деликатеси, Варна може да Ви ги предложи. В тази статия Ви представихме 10 рибни ресторанта, които ще искате да посетите повторно. Създайте спомени, докато сте потопени в едни неповторими кулинарни изживявания и се убедете в написаното по – горе.

 

Радваме се, ако сме успели да Ви помогнем да се насладите на кулинарното пътешествие, което Ви предложихме сред най-добрите ресторанти във Варна. Убедени сме, че нашата селекция от Топ 10 места в морската столица ще Ви вдъхнови да опознаете града и ще създаде усещането, че сте открили нов любим кът за посещение и наслада.

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени