Oink
Хотели на първа линия в Свети Влас

Хотели на първа линия в Свети Влас

С какво е известен Свети Влас?

Свети Влас е малък град, който благодарение на своето местоположение и климат се превръща в едно от най-посещаваните места през последните няколко години. Намира се на 5 км от курорта Слънчев бряг и на 45 км северно от град Бургас. На това място склоновете на планината "Стара планина" се спускат към морето. Въздушните течения между морето и планината създават уникален климатичен феномен, като създават кристално чист въздух без полени. Това е мястото в България, където се лекуват астма и респираторни заболявания.

 

Многобройните красиви плажове привличат туристите със своята чистота и топла вода. Уникалното съчетание на свеж планински въздух, морски климат, красиви пейзажи и златист пясък превръщат Свети Влас в любимо място за почивка на много българи и чужденци. Летните дни се характеризират със сравнително спокойни и топли сутрини и приятни следобеди. Плажът е обществен и входът е безплатен. На всеки плаж има свободни зони, където можете да си донесете собствен чадър, шезлонг или кърпа, и платени зони, свързани с използването на шезлонги и/или чадъри, изложени там.

 

В курорта са построени нови хотели и частни къщи за гости, в които могат да се наемат стаи или апартаменти. Повечето от къщите за гости разполагат със собствен басейн. Градът е известен и с яхтеното си пристанище, което предлага всичко необходимо за любителите на ветроходството. Тук можете да наемете и дори да си купите яхта.

 

Голямото предимство на този град е добре поддържаната архитектура на сградите, предимно с традиционни постройки (камък, дърво). Тук има ред. Градът функционира и извън туристическия сезон, но също както през сезона, има богата мрежа от магазини, ресторанти, медицинска клиника и множество медицински пунктове. Определено си заслужава да отидете на пешеходен излет до хълмовете на "Старото плато". От Свети Влас има няколко пътеки, които водят до близките хълмове.

 

Градът е основан през XIV в. от древните траки. До XIV в. се е наричал Лариса. Понастоящем името е Свети Влас или покровител на търговците, земеделците и лечителите. Свети Влас е едно от най-старите села в района на Несебър, където някога са били построени цели 4 църкви - "Свети Андрей", "Св. Илиана, Свети Петър и Свети Влас - от чието име е кръстено селото. За съжаление, всички те са разрушени през XVII в., но все още можете да откриете останките им в района.

 

Най-добрите хотели на първа линия в Свети Влас

 

Dreams Sunny Beach Resort and Spa - Premium All Inclusive

Dreams Sunny Beach Resort & Spa е идеално разположен на брега на Черно море, между курортите Слънчев Бряг и Свети Влас - туристическа зона с безкрайни възможности за забавление и пазаруване. Широкият плаж с дължина 8 км се отличава с фин пясък, който плавно се спуска в морето, предлагайки идеалното място за почивка. 

 

Гостите на Dreams Sunny Beach разполагат със специална плажна зона в девствена част на плажа. Насладете се на уникалната комбинация от планински въздух, морски климат и микроклимат, която е идеална за отдих и забавления. Усетете спираща дъха гледка към залива на Слънчев бряг и директен изглед към древния град Несебър - обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Резервирайте сега вашата почивка в Dreams Sunny Beach Resort & Spa.

 

Премиер Форт Бийч Хотел

Открийте перфектното съчетание от комфорт и вълнение в хотел Premier Fort Beach, възхитителен 4-звезден рай, пригоден за семейства с деца. Мястото е известно с изключителните си предложения, гарантиращи незабравимо изживяване за гостите от всички възрасти.

 

Независимо дали планирате кратко бягство или по-дълъг престой, хотел Premier Fort Beach предлага различни варианти на апартаменти - от уютни студиа до просторни апартаменти с 3 спални. Всяко помещение за настаняване е внимателно проектирано, за да осигури дом далеч от дома, като гарантира комфорт и удобство по време на целия ви престой. Прочетете още информация за хотела.

 

Voya Beach Resort - Ultra All Inclusive

Voya Beach Resort - най-добрият хотел за почивка на плажа в България. Воя Бийч Ризорт е луксозен Ultra All Inclusive хотел с 350 стаи, сгушен до едно от най-известните български пристанища Марина Диневи Порт, на уникалната първа линия на морето в Свети Влас. Със своите модерни семейни стаи и 2 A-La-Carte ресторанта, Voya Beach Resort предлага луксозно разнообразие от туристически и бизнес услуги и блажено кулинарно изживяване. Разположен в централната част на град Свети Влас и на по-малко от 5 минути път с кола от центъра на Слънчев бряг, Voya Beach Resort съчетава черноморско пристанище край бреговете на България с прекрасни плажове, планински райони за туризъм, заедно с първокласна кухня в ресторантите на хотел Voya Beach.

 

Каса Реал

Апартаменти Casa Real се намират на брега на Черно море в Свети Влас. Той предлага три открити басейна, специална зона за красота с вълшебна градина. Ресторант с изглед към морето и богат асортимент от национални български ястия, всички видове риба, морски дарове, плодове и напитки. На разположение на гостите е бар на басейна. Предлага 77 апартамента с балкони/тераси и изглед към морето, градината, басейна или града.

 

Grand Hotel Sveti Vlas

Гранд хотел Свети Влас е луксозен хотелски комплекс, построен в модерен средиземноморски стил и разположен на самия плаж в квартал Юрта на Свети Влас. На ваше разположние са 115 дизайнерски стаи и 5 апартамента с уникална гледка към морето, 1 огромен открит и 2 закрити басейна с термална вода и 4 страхотни ресторанта.

 

Апартхотел Олимп

Апартхотел OLYMP е разположен в 2 сгради в Свети Влас, на 300 метра от централния плаж, и предлага достъп до открит басейн, ресторант с разнообразно меню и детска площадка. Всяко помещение разполага с балкон, добре оборудван кухненски бокс, телевизор със 150 кабелни канала, климатик и баня с душ.

 

Апартхотел OLYMP разполага с 24-часова рецепция. Може да се организира наемане на автомобил, както и закупуване на билети за Action Aquapark в Слънчев бряг, до който се стига за 5 минути с кола.

 

Апартаменти Оксиджен

Комплексът Oxygen Apartments се състои от три новопостроени четириетажни сгради с първи партерен етаж, като до по-високите се стига само по стълбище. Разполага с прекрасен зелен двор с много цветя и частен паркинг.

 

На ваше разположение са стилно обзаведени, уютни студиа и апартаменти, всеки от които има просторни тераси. От повечето балкони се открива прекрасна гледка към морето, градината и курорта Слънчев бряг.

 

Градината е добре поддържана, с над 20 вида растения. Тяхното хармонично разположение внушава усещане за свежест, красота и духовен комфорт. Има детска площадка и сенчест павилион, идеален за семейни забавления и релаксация.

 

Семеен хотел "Венера"

Семеен хотел "Венера" е създаден, за да предложи най-доброто за Вашия престой и да изпълни високите Ви изисквания за пълноценна почивка на море. Със своите 20 стаи и апартаменти хотелът може да задоволи нуждите на всеки гост - от единични стаи до големи апартаменти за 4 души.

 

Модерно обзаведени стаи, комфортен ресторант с вътрешна и външна част, слънчев външен басейн с детска част, красива градина, стая за багаж и безплатен вътрешен паркинг - всичко това е проектирано и е на Ваше разположение за пълноценна и здравословна почивка.

 

Хотел Генада

Хотел Genada се намира в курортния град Свети Влас. Това е малък пететажен семеен хотел, разположен на тихо и уютно място, само на 100 метра от плажа. На първия етаж има лоби бар, а на приземния етаж има тераса. Хотелът разполага с 15 двойни стаи с възможност за допълнително легло. Всяка стая има балкон с изглед към морето, кабелна телевизия, мини бар и климатик.

 

Разгледайте всички хотели на първа линия и в другите курорти и вземете най-информираното решение за вашата почивка!

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени