Oink
Хотели на първа линия в Китен

Хотели на първа линия в Китен

Какво трябва да знаем за Китен

Населението на града е само 1000 души, но през лятото градът се оживява благодарение на многобройните туристи, които избират Китен за своята лятна почивка. Средната температура през юли е 27-28°С, а едно от предимствата на града е уникалното съчетание на Черно море и Странджа.

 

Другите предимства са двата прекрасни залива - Караагач и Атлиман, както и широките морски брегове. Северният плаж, известен още като Атлиман, е разположен в края на залива и е покрит с красиви пясъчни дюни. Южният залив Урдовиза е разделен на два плажа - Китен юг и къмпинг Китен.

 

В древни времена на същото място, където сега се намира Китен, е имало селище, чиито крепостни стени са запазени и до днес и са реставрирани. Днешното селище е основано през 1932 г. Името Китен е дадено поради факта, че градът прилича на букет цветя (китка на български), когато се гледа отдалеч.

 

По време на археологическите проучвания на южния залив са открити много находки, като каменни, костни и керамични инструменти, които могат да се видят в музея на Созопол.

 

Легенда разказва историята на Стана Урдовизка - девойка, прочута с красотата си. Тя е живяла в крепостта Урдовиза през първите години на османското владичество на България. Била толкова красива, че османският султан, запленен от красотата ѝ, ѝ предложил да се омъжи за него.

 

Момичето се съгласило, но при едно условие - султанът да освободи от всякакви данъци българските земи, които ездач на "летящ" кон може да обходи от изгрев до залез слънце. Султанът се съгласил. На следващата сутрин момичето тръгнало с коня си и цял ден обикаляло горите и овразите.

 

Привечер, когато почти обиколила цяла Странджа планина, тя потеглила към черноморския бряг. Когато стигнала до залива, конят ѝ рухнал мъртъв, Красивата девойка от Урдовиз също умряла от умора. Местното население било освободено от данъци, а местността била наречена Атлимански залив (Конски залив).

 

Днес Китен е хубав курорт, в който всеки може да намери своя път в многобройните красиви хотели, къщи за гости, почивни станции и къмпинги. Уникалното съчетание на планина и море, широките плажове с различни атракции, възможностите за риболов и др. предлагат незабравима почивка.

 

Центровете за хранене и развлечения са многобройни и разнообразни - ресторанти, пицарии, таверни, барове и дискотеки.

 

Близостта на курорта до Приморско увеличава възможностите за настаняване и отдих. В непосредствена близост се намира резерватът Ропотамо. По река Ропотамо се предлагат атрактивни разходки с лодка.

 

На плажовете на Китен и Приморско никой не скучае - тук можете да карате сърф, да наемете джет, да се гмуркате, да играете плажен волейбол или да практикувате други спортове, или просто да събирате тен и да релаксирате.

Най-добрите хотели на първа линия в Китен

 

Хотел Форест Бийч

Форест Бийч е нещо повече от ваканционен комплекс. Той е емоцията, която запазвате в себе си след всяка ваканция. Той е историята, която разказвате, снимките, които показвате, спомените, които споделяте с любимите си хора. Това са моментите, които ни карат да се чувстваме живи, и те ви очакват точно тук, в природния ваканционен комплекс Форест Бийч.

 

Форест Бийч Натурален Ваканционен Комплекс ви очаква на пищно място сред вековните дъбови гори на Странджа и на метри от финия пясъчен плаж. С разнообразните си възможности за настаняване курортът е мястото, в което ще се влюбите завинаги. Предпочитан заради златистия пясък, чистото море, чистия въздух, вкусната храна и любезния екип, това е мястото, в което ще искате да се връщате отново и отново.

 

Хотел Каменец

Хотелът е разположен на първа линия на северния плаж "Атлиман" в град Китен. Разполага с общо 126 стаи, всички от които са функционални и удобни. Хотел Каменец предоставя отлични условия за приятен престой благодарение на модерната си архитектура, дизайн и местоположение. На разположение на гостите са ресторант, лоби бар и бар на басейна. Хотелът разполага с два открити плувни басейна, един за възрастни и един за деца, както и с детска площадка, паркинг, фитнес център и безплатен Wi-Fi.

 

Парк хотел Атлиман Бийч

Парк хотел Атлиман Бийч откри новия летен сезон с напълно обновени луксозни стаи. Стаите се отличават със стилно обзавеждане, а интериорът е модерен и изчистен, следвайки изискванията за комфорт и функционалност. В новите стаи делукс ще намерите всички удобства и спокойствие, от които наистина се нуждаете.

 

Хотел Парк 1

Само на 40 метра от плажа и на 500 метра от центъра на град Китен, хотел Park 1 предлага открит плувен басейн и тераса с шезлонги и сенници, както и 24-часова рецепция. На разположение е безплатен Wi-Fi интернет.

 

Всяка стая разполага с балкон, кабелна телевизия, минибар, климатик и самостоятелна баня с душ и тоалетна. В хотела има сейф и помещение за съхранение на багаж, а хотел Park 1 разполага и с градина с детска площадка

 

Закуска, обяд и вечеря се сервират в ресторанта на място, а съоръженията за барбекю са на разположение срещу допълнително заплащане. Има супермаркет на 10 метра.

 

Хотел Китен Палас

Хотел Китен Палас предлага закуска, обяд и вечеря. Всяко ястие е приготвено с домашни продукти и с много любов и се сервира на шведска маса. Плажът е на 3-4 минути пеша (200 м.). На разположение е отопляем басейн със солена вода, джакузи и детски басейн, тенис на маса, джаги и други атракциони. Хотелът е много подходящ за млади семейства с деца.

 

Куин Нели Парк

Queen Nelly Park Hotel се намира в град Китен, в непосредствена близост до северния плаж Атлиман. Хотелът се отличава с модерна архитектура и разполага с 15 акра живописен парк. Хотел Queen Nelly Park предлага на своите гости настаняване в двойни стаи, семейни апартаменти и апартаменти с една спалня. Хотелът разполага с два открити плувни басейна - за деца и възрастни, бар на басейна, открита детска площадка, фитнес на открито, основен ресторант, частен паркинг и закрит детски клуб.

 

На разположение на любителите на спорта са две многофункционални спортни площадки, подходящи за тенис, волейбол, футбол и баскетбол, както и фитнес на открито. Естествената паркова среда на хотела и близостта му до морския бряг предлагат отличително и незабравимо лятно изживяване. Хотелът е подходящ за двойки, семейства с деца и тийм билдинг събития.

 

Villa Rusto

Вила Русто е очарователно място за настаняване на брега на морето. С фантастично местоположение, този хотел е само на 1,1 км от зашеметяващия плаж Атлиман и предлага редица отлични съоръжения, на които гостите могат да се насладят. Заобиколени от красива градина, гостите могат да се отпуснат в спокойната обстановка или да се възползват от съоръженията за барбекю, за да се забавляват с готвене на открито. За удобство на гостите е на разположение и частен паркинг.

 

Стаите за гости във Вила Русто са проектирани така, че да осигуряват максимален комфорт и релаксация. Всяка стая разполага с уютен кът за сядане и плоскоекранен телевизор с кабелни канали. Стаите са оборудвани с всички необходими удобства, включително електрическа кана, самостоятелна баня и безплатен Wi-Fi. Някои стаи предлагат и тераса с изглед към морето, която е идеалното място за отдих и наслада от красивата околност. Във всички стаи се предоставят свежо спално бельо и кърпи.

 

Вила Русто прави всичко възможно, за да осигури възхитителен престой на семействата. На място има детска площадка, която осигурява забавление за най-малките. Удобното местоположение на хотела улеснява опознаването на района, като автогара Китен е на по-малко от 1 километър. Освен това летище Бургас е на около 65 км от хотела, а хотелът предлага платен трансфер до летището.

 

Dodo Beach Club Adults Only

Dodo Beach Hotel е първият хотел, който представя иновативната идея за ваканция само за възрастни на Alexandria Club Hotels. Предлаганата ваканция е фокусирана върху релаксацията и спокойствието. Разположен на брега на морето, хотелът предлага великолепна гледка. Разнообразно меню + вегетарианска и веганска храна, неограничена консумация на инфузирана вода през целия ден. Хотелът е разположен в южната част на курорта Китен. Намира се на около 180 м от южния плаж и на около 800 м от центъра. Хотелът предлага на своите гости рецепция, градина, лоби бар, основен ресторант с тераса и открит плувен басейн.

 

Hotel Continental

Сред многобройните хотели в Китен има едно специално място, където можете да изживеете незабравима морска ваканция - хотел Continental. Той е разположен на брега на морето и е идеалното място за престой в Китен. Хотелът е разположен на 100 метра от южния плаж и на 500 метра от северния плаж. Ресторантът предлага страхотна кухня и разполага с 30 места вътре, 70 места на терасата и прекрасна гледка към морето.

 

Разгледайте всички хотели на първа линия и в другите курорти и вземете най-информираното решение за вашата почивка!

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени